potentiell odlare?

image212image213

Igår skulle Siri och mamma äntligen premiära på öppna förskolan. Men möttes av en låst dörr och en lapp att de var på utflykt. Efter en stunds surande i parken utanför, gav vi oss istället iväg till Kvibergs handelsträdgård och kollade in alla växterna. Efter den lyckade miniodlingen med sallad o persilja på balkongen fick mamma blodad tand o shoppade lite andra fröer o en ny blomlåda, och så åkte vi hem för att plantera. Siri tyckte inte det var kul så jättelänge, men när kvällen kom fanns det iaf små planeringar av spenat, rädisor, gräslök, dill och sockerärtor. Plus squashen som mormor och morfar kom med.

image214image215

Po.p-familjen

image209
En dag såg vi ut såhär. Utan planering. Hoppsan, men vi kanske kan få vara med på nästa Polarn o. Pyret reklamaffisch? Eller i en Macken-uppföljare.

image210image211
Dags för morotspurén! Den har en fin färg, men är svår att få bort från... ja allting. Det har inte gått så bra med smakportionerna, men idag lossnade det lite (bilderna är dock från tidigare försök). Hon klämde ihop munnen så fort jag närmade mig med skeden, men med en busig blick och inte surt som förut, och när jag lockat henne att le fick jag in det i munnen och då smakade hon, och svalde utan butter min eller skrik. Får skölja ner med vatten mellan skedarna, det gillar hon! Lyckas även suga lite grand på flaskan idag tror jag, men mest tar hon det som rinner och biter och slickar lite grand.

lika?

image207image208
Mys med mamma.

Finland del 3

Vi hade ju fler bilder från Finlandsresan att visa! Från hemresan och tiden i Stockholm.
Farfar och farbro Ilmari följde med över till Stockholm. Båtresan var inte riktigt lika rolig som förra, så vi gick och lade oss före den finska kareoken satte igång denna gången. Men vi hann med en fika (Siri testade för första gången en barnstol, lite för liten än...), taxfreen samt en tur på däck.

image192image193
image194image195
image196Båten kom fram redan kl 6.30, så förmiddagen tillbringade vi i Vita Bergsparken slappandes, innan vi åt lunch på Chutney.
image197Därefter åkte vi och hälsade på farfars mor! Tyvärr skrek Siri lika mycket på detta fyra generationskort som på förra (se tidigare inlägg från första Skåneresan!). Kanske gillar hon inte att posera sådär, för sen vart hon glad igen och vi gick en tur i Rotebro. På kvällen åkte vi till pappas faster Eira och hennes man Assar och åt gott och sov över natten.
image198
image200

image201Nästa dag träffade Siri och mamma mammas kompis Hedda (på bilden) och gick en lååång promenad (där vi tappade mammas väska men fick den åter, det finns ärliga människor, hurra! Annars hade alla dessa fina bilder gått förlorade, bl a...) som avslutades med bara fötter och glass i Rålambshovsparken. På kvällen sov vi över hos Toivo och dagen därpå åkte vi hem, en lång och jobbig tågresa på ett varmt Intercity-tåg utan luftkonditionering med bara ett litet fönster som gick att öppna. Siri vart helt genomsvettig, men rätt mysig ändå!

image206


en varm dag

image185
image186Farmor och Annika var på besök igår, ännu en otroligt varm dag. Siri fick på sig en tröja med passande tryck, och vi satt i svalkande skugga på hagabions uteservering och åt lunch och lyssnade på 40-tals-klassiker. Sen fick vi promenera från kortedala och hem för spårvagnen ville inte gå ut till bergsjön, en fin (men varm - farmor och Annika hade packning eftersom de kom från en helg i Oslo och vi hade handlat 2 stora kassar mat + cornflakes och toapapper) promenad genom bostadsområden och skog.
Siri prövade på nappflaska (med vatten); intressant men hon förstår inte ännu hur (eller att) man ska suga på den. På kvällen premiärbadade vi i bergsjön, jätteskönt! Men tyvärr tog mammas förkylning ny fart...

image188image189

nya färdigheter

Idag alldeles nyss vände sig Siri för första gången helt själv! Från rygg till mage. Inte så glad över att hamna på mage dock... Och så har hon börjat smaka på mat, här är en bild efter första dagens intag av potatismos.

image184

Finland del 2

image176image174

Farbror Mikko tog studenten. Det fick man fira med ett glas champagne. Eller?
image177image178
Det kom en massa mer släkt också tíll festen. Här är Siri hos gammelfaster Leena, yeah!
image179 Resten av tiden hängde vi mest runt i det VARMA vädret och somrade. Här är det grillkalas i trädgården.

Klart man måste ha muminblöjor i Finland!
Fin påse var det också!

image182
image183


Finland del 1

hmm, se om jag kan redigera bilderna till bra storlekar i pc-n, lite meckigare och det finns inte så bra bildbehandlingsprogram här, men bilder blir det ju iaf!

image171image172

Vi har varit i Finland och hälsat på farfar, låtsasfarmor och farbröderna. Resan var lång, och Siri blev lite rastlös på den 5 timmar långa tågresan (helt förståeligt) men nöjde sig när pappa gick omkring med henne på axeln. Stockholm var stort och mycket folk som inte väjde för barnvagn, så mamma och pappa blev lite trötta, men Siri var på bra humör. Det blev bara bättre när vi klev på nattfärjan - så mycket roligt att kolla på; folk, affärer, ljus, spelautomater, finsk kareoke och jag vet inte allt. Huvudet gick från sida till sida oavbrutet, och den gnällspik som hon brukar vara på kvällarna i vanliga fall var som bortblåst. Den svindlande utsikten var hon inte så intresserad av dock, utan tyckte pappas klocka var intressantare. Lite svårt för henne att somna in i mullrande gungande hytt i barnvagnen, men när hon väl somnade sov hon bra. På morgonen gick vi upp alldeles för tidigt (halv sex),  men fick ta igen oss hemma hos farfar & co.

image173Någon äcklig bakterie eller virus fick tag i Siri på den långa resan och hon fick en elak hosta, som ännu ligger kvar lite grann. Hennes småförkylning fick ny fart och det blev mycket snor och nysningar. Men hon har tagit det hela väldigt fint och lugnt och verkar inte bekommas nåt särskilt. Mamma blev smittad och har däremot varit helt burrig, och haft feber och ont i hela huvudet... Men hon börjar också bli lite bättre nu.