småland

image240image241
Siri har upptäckt sina tår, fast bara när hon sitter. De blir intressantare och roligare för varje dag.

image242image243
Igår var vi i Småland och hälsade på mammas faster och farbror och plockade mängder med blåbär - mammas nuvarande favvosysselsättning. Tyvärr finns det ju inte så många i Skåne så det var nog sista omgången, men mer hade ändå inte fått plats i frysen. Siri var jättego hela tiden och charmade alla så ingen höll på att få nåt gjort, men hemresan blev lite för mycket för henne. Vi åt på ett sunkigt hak i Alvesta och Siri höll flera gånger på att få tag på morfars pizza, men pappa kan vara lugn, ingen kebab smög sig ner i Siris mage, bara några blåbär samt vatten (sörplar som en katt och drar all uppmärksamhet till sig).

image245
Vi tankade hos Oljeshejkerna Johnsson, mamma tyckte det var fantastiskt kul, men ingen annan förstod det roliga.

hej hej pappa!

image238image239

Igår åkte Siri och mamma till mormor och morfar i Skåne. Siri testar hallon från trädgården; surt i början men sen tyckte hon det var gott tror jag; tog tag i skeden och slickade på den på eget bevåg. Var runt en tur i trädgården och tittade; dillen var speciellt kul att pilla på. Vi tog det rätt lugnt igår efter vi anlänt för att vänja Siri vid den nya miljön, men det fanns ändå mycket nytt att titta på; huvudet snurrade runt runt och sen somnade hon jättefort på kvällen. Vaknade bara en gång på natten - vid byte av miljöer brukar hon vakna oftare, så det var skönt! Vi gick upp rätt tidigt i morse (08.20 är tidigt för oss...) för Siri vaknade för att bajsa, så nu sover hon en god och lång förmiddagssömn i vagnen i trädgården.

blåbär och födelsedag

Idag klarnade det upp på eftermiddagen och mamma och Siri gav sig av ut i blåbärsskogen. Massor fanns det. Mamma plockade nästan 1 liter medans Siri softade och sov, och sen gick vi omkring lite i skogen och tittade på träden och sånt.

image235
image234
image236Siri smakar på blåbären. Lite surt kanske, men rätt trevligt ändå. Resterna syns under näsan, det andra kladdet är gröt.

image237
Mammas födelsedag i går firades bland annat med en jättesmarrig veganprincesstårta, randiga strumpor från Alingsås strumpfabrik och en förstoring av Po.p-familjen. Och så vaccinerades Siri i andra omgången, men blev som tur var gnällig först 6h efteråt, dvs vid läggdags.

stolinvestering

Gröt är gott!


image231
image232

Regn regn. Visst är det skönt att slippa strålande sol, men jag hade hoppats på att få plocka lite blåbär. Men istället har vi införskaffat en tripp trapp stol till Siri, hurra för Blocket (och kanske ändå regniga dagar så man ger sig tid att följa annonserna). Så ikväll var det debutsittning, lite vingligt ännu. Och multis-néstle-gröten går ner med fröjd (lite bittert mtp alla "goda" puréer som mamma och pappa rört ihop som alla dissats; men som farmor påpekade - néstle har säkert tusentals testbebisar för sina produkter... får nog ändå snart återgå till grönsakspuréerna så hon inte blir för van). Och vatten i mugg tycks också om, men vi försöker nog med flaska ett tag till ändå. Det blir litta söligt.

lat fotograf

image219
Delar av släkten ses hos farmor; med fest, kubb, regn o bad. Kul! Speciellt roligt är det förstås att träffa Siris kusin Lo, hon är så himla fin. Ser fram emot nästa sommar när Siri och Lo kan springa omkring och leka tillsammans. Tyvärr blev det inte så mycket fotat... men några bilder på småkusinerna blev det iaf.
image220
image221
image222image223
Siri och mamma och pappa var kvar några dagar extra med farmor i lugn och ro.
Blåbären har redan kommit, men mest softade vi och Siri lekte med favoriten giraffen.
image224image225
Tittade in hos grannen Harry på Allsång. Måns var där och sjöng Cara mia som Siri gillar. Såklart man måste dansa! Men mamma och pappa börjar tröttna på den låten nu.
image228image226


... och inte blev det fotat nåt på midsommar heller, på Orust med mammas gamla kompisar.
Synd, men trevligt var det iaf...


grattis morfar!

image218