många besök

image300Kusinfamiljen från Skåne på besök. Jättemysigt! Lo och Siri börjar kunna leka lite och ha kul ihop båda två. Exempelvis skjutsa runt i babysittern, eller Siri kastar sak, Lo plockar upp (i oändlighet) är lekar båda uppskattar - även Siri "leker medvetet". Lo åkte också en hisnande roligt lång kasebana om och om igen. Siri var lite mer avvaktande men ett litet leende smög sig fram efter åket. Fler bilder finns på Sarahs blogg.
image301image302
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Helgen före fyllde pappa år. Men Siri fick det största paketet.
image303
Svårt att komma in i. Men kommen så här långt når man leksakerna tillräckligt för att kunna leka ändå.
image318image304
Denna kväll var första gången vi märkte tydligt att Siri vill få vår medhåll att saker är kul. Hon snurrade på ett hjul på en av leksakerna och tittade sen på morfar och log stort och ville få bekräftelse, om och om igen.

Pappa firas med slit och drag och en och annan kram och puss. Siri har dagen till ära på sig en klänning som mamma fick av sin dagmamma när hon var 1 år, hemstickat 70-tal.
image308image307
Farfar var också på besök! Siri vill som vanligt gärna stå; en riktig favoritsyssla.
image309image310
Men för att ingen ska tro att hon bara sitter på rumpan när ingen övar stående med henne, visar vi här hur Siri arbetar för att kunna läsa/tugga/prassla med mammas tidning. (Men krypa kan hon inte än.)
image311image312image313image314image315image316image317
Mission fulfilled.

kvällsmys

image297image290image298
image293
image299
image295image296

mamma och siri

image286image287
Tagna en tidig morgon.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nu är tänderna så stora så det börjar bli dags att borsta dem. Vi har varit lite oroliga med tanke på att Siri länge vägrade låt oss stoppa en sked i munnen på henne, skulle vi då få borsta hennes tänder? Men det gick bra, vi borstade först och sen fick Siri borsta själv. Jag tror hon gillade tandkrämen.image288

häst är bäst


otäckt, men ett lyckligt slut

image281Usch, i torsdags voltade Siri ur vagnen med huvudet före rakt ner i stenplattorna vid spårvagnen. Otroligt otäckt.  Siri skrek förstås som aldrig förr, men slutade ändå efter bara ett par minuter. Efter ett tag vart Siri precis som vanligt igen, men med en skakig, försöka-vara-lugn-mamma som vägrade sätta ner henne i vagnen igen. En tur till akuten blev det, förstås. Vi fick vara kvar tills det gått tre timmar sen fallet, men Siri var fortfarande som vanligt, kunde röra allting och se och höra och inga sprickor i skallbenet eller farliga bulor. Bara en liten svullnad på ena kinden och kanske en lite bula i pannan. Så allt var okej. Som tur var! Visst är det vanligt med fall, men väldigt hemskt när det händer! Nu har vi tagit bort ligginsatsen och skaffat en sele, så nu sitter hon som en smäck i alla fall.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Babysim premiär! Eller kanske snarare babybad. Mysigt, och Siri tyckte nog det vart spännade. Så det blir nog fler gånger. Fast då ska vi nog komplettera med lite fler Majorna-aktiviteter, 1,5h totaltid på spårvagn är ju rätt saftigt... Men man blir trött av att bada, det vet man ju, och Siri somnade sött på vägen hem.

image282image283image284image285
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Och så har den första tanden börjat titta (eller kännas) fram! Ännu inga bildbevis dock.


 


bäras på ryggen

I helgen har vi varit hos farmor. Premiär i att bäras på ryggen! En skogspromenad långt från stigarna på jakt efter svamp. Siri verkade tycka om det och var mycket intresserad av alla träd. Och att bära såhär öppnar ju helt nya möjligheter till skogspromenader (det börjar bli jobbigt att ha henne på magen och dessutom ser man ju inte vart man trampar...). Nästa steg är att lära sig knyta upp henne ensam, men då får hon nog bli lite större först.

image269image270image271image272
image273Det gick även bra att sova i denna ställning.
image274Här är alla svamparna! Och farmor.
image279Mys framför elden, efter badet. Siri har lärt sig plaska. OCh tvättmaskinen var väldigt fascinerade, hon till och med föredrog att inta kvällsgröten liggande på golvet framför detta spännande fenomen.
image276Nektarinstund på tåget hem.