veckans favorit

image170



Siris nya favvoplace - balkongen! Nu åker vi till Finland och farfar, hej hej!

Hos mormor och morfar del 3

Siri och juicepaketen. Den hade en fin färg, den med.
image167image168image169

Hos mormor och morfar del 2

image164
Hos gammelmormor.
En röd necessär med spegel fångade Siris
uppmärksamhet. Mammas kusin Caroline var
också med. En väldigt fin eftermiddag!
image166

Hos mormor och morfar del 1

image155En glad skit har varit i Skåne och hälsat på mormor och morfar en vecka.
image156image157
image158image159
image162Siri är väldigt intresserad av omvärlden nu, och är duktig på att följa ljud, saker och rörelser med blicken. Hon tycker om starka färger som rött. Och hon gillar att försöka greppa saker och föra till munnen. Än är det lite okoordinerat, men hon blir bättre och bättre för varje dag. Här har hon fått tag på en av mammas gamla leksaker som mormor och morfar hittat på vinden. Den här var extra kul, för den var lång och därför inte så lätt att tappa och hade många fina färger.



... fler bilder från Skåne kommer...

Siri skrattar!

Första gången som Siri riktigt skrattar! (8 maj)




Siri i babygymmet (Måttligt road)

Två flickor från huset leker med Siri i babygymmet, som dock är måttligt road...


Förkylt

;image150Första riktiga förkylningen. Men ingen feber som tur är. Trodde den höll på att klinga av häromdagen, men tog nya tag igår med många vakenstunder på natten som följd. Nu ligger hon däckad (ett tag) på en madrass i vardagsrummet. Pappa har också blivit smittad, men mamma klarar sig än så länge. Lite konstigt eftersom lillan har mammas immunförsvar?
Andra skrattet kom när mormor och morfar kom på besök, (varför är bara far- och morföräldrar roliga?) Detta var dessutom ett riktigt skratt; förra gången var det mer stort leende med glatt skrik. Kanske kommer det upp en video på det, men tillsvidare får ni njuta av dessa träningsbilder i "gymmet" (det heter ju så...).
image151
image152
image154

Barnuppfostran

Siri gillar att dansa disco! Kolla här:

Årteryd

image145Vi har varit på långhelg hos farmor i Årteryd - en liten by i ett fantastiskt vackert vårlandskap på Östergötlands landsbygd med lamm, skogar, ängar, sjöar och inte fler folk än man kan räkna dem på fingrarna. Lugnt och skönt med andra ord. Soligt var det också - Siri såg nästan ut som en liten 1700-tals-pojke i sina ljusa kläder och solhatt. Tillvaron fylldes med promenader, äta gott, vila och umgänge. Kusinen Lo med sina föräldrar kom också dit, och äntligen fick kusinerna träffa varandra "på riktigt"! Det var skönt att vara borta i 5-6 dagar; det fanns gott om tid att träffas utan att behöva stressa. Siri bjöd på sina första skratt; tre stycken stora leenden med ett glatt "skrik" i rad på fredagen, men sen har de inte återkommit. Hon behöver kanske tid på sig att smälta denna nya förmåga?

En mysig kväll: På Valborg grillade vi sojakorv och choklad i banan och drack läsk vid ett eget bål.
image146image147image148image149