Skärgårdsutflykt

image137image138
image139
image140
image142image143
image144

I lördags var vi på utflykt i skärgården. Först åkte vi spårvagn över hela stan och sen åkte vi båt. Vi tog den långa vägen till Brännö, via Köpstadsö och Styrsö, och hann både sitta ute på däck och inne och fika (även Siri). Framme på Brännö tittade vi på Brännö brygga och gick ner till badet där vi åt lunch. Sen blev Siri kinkig och det blåste rätt mycket, så vi gick tvärs över ön till Rödsten där vi tog båt och spårvagn hem igen. Det var en fin utflykt; det är vackert i skärgården och eftersom både mamma och pappa bott på en varsin ö där tidigare i livet så var det mycket hemmakänsla och minnen. Siri tycker oftast om att åka spårvagn, det bumpar mysigt tror vi. Men på slutet blev det lite väl mycket utemiljöer för henne och hon vart lite grinig.

Ögonblicksbilder i babysittern

image127

image128image129image130image131image132image133image134image135image136

Spjälsängsdebut

image118
Dags för Siri att sova i spjälsängen och inte i mammas och pappas stora säng hela natten. Så här mysigt blev det! Två nätter har gått nu och det har fungerat väldigt bra. Siri har de senaste veckorna somnat utan föregående skrikperiod, och det gick bra i spjälsängen också. Första natten sov hon dessutom hela natten - från halv ett till nio i ett sträck med bara små halvvakenperioder med lite stön, men inte ordentligt vaken och därför ingen amning, blöjbyte eller överflyttning till föräldrarna. Natt två sov hon från halv tolv till kvart i sex och sen fick hon sova bredvid mamma i stora sängen.
image119

                              Mamma hade lite separationsångest.
image120

image124image125
Matdags (i likadana svarta plyschbyxor, samt matchande svartvita tröjor).

Nu finns Siri på film!

Nu har vi börjat ladda upp filmsnuttar med Siri! Här är den första; mamma leker med Siri.

Läggdags

image116image115
image117


Hjälmar och joller

image111




Det är snyggt med riddarhjälm tycker både Siri och Gustav.
image112Här har Siri fått tag på skallran. Siri har blivit riktigt sprattlig senaste veckan; ligger och fäktas som en robot eller terminator med armarna (stela armbågar samt hackiga rörelser i axelpartiet), sparkas och vrider huvudet fram och tillbaka åt höger och vänster. Det finns även antydan till joller. Den här sekvensen finns även på film, dock lite händelselös.
Lyckade nappförsök. Siri har blivit liiiite mer kompis med nappen. Ibland iallafall.
image113image114

Målmedvetenhet

image109En suddig bild på en målmedveten tjej: När inte mammas tutte fanns tillgänglig vid nattdags som sig borde tog Siri på eget initiativ tag i pappas finger istället och förde själv till munnen.

Skåneresa

image91
Siri har varit på sin första långresa - nästan en hel vecka i Skåne!
Tågresorna gick bra, Siri sov nästan hela tiden. Det skumpade mysigt kan man tänka.
image92Först var vi i Landskrona för att hälsa på farmorsmor, farbror, faster och snart 2-åriga kusinen Lo. Tyvärr var kusinen sjuk, stackarn, så de fick inte leka med varandra för att inte Siri också skulle få hosta och snuva. Men en gemensam promenad i varsin vagn utmed havet blev det i alla fall! Det blev också några fina middagar, bl a födelsedagsmiddag för farmorsmor och två (!) besök på samma Thai-restaurang på samma dag.
Sen åkte vi vidare till Vinslöv för att hälsa på mormor och morfar. Här hade vi flera mysiga dagar, med promenader i skogen och lek. Siri bjöd på många fina leenden och tyckte att morfar var en kul typ.



image95
image96
image97

I Vinslöv fick Siri träffa många personer, bl a flera ur släkten på mammas sida; mormorsmor samt mammas båda morbröder, moster och ena kusin. Mammas moster Carin visade successfullt hur man kan få Siri att suga på nappen, det har fungerat oftare än förr nu! Vi försökte oss också på att ta kort på fyra generationer, men det blev sådär...

image101 image102
image103
image106En bilstol lånad av grannen blev en perfekt Siri-sitter när de andra åt mat. Nästan bättre än sittern hemma, för den här gungar så fort hon rör sig lite grand och det gillar hon. Byxor med hög midja är modernt och riktigt höga kallas eifeltower-model enligt en säker källa. Så de här är nog eifel-tower de luxe...




image107Även ett preliminärt skötbord på ett badrumsgolv är ett skötbord och således per definition ett trevligt ställe. Här kan man leka, räcka ut tungan, le och inte minst bajsa. Och få massage - därav den glänsande magen, insmord med morfars finaste olivolja. Lyx ska det va, av vanlig babyolja får hon utslag.




image108Föräldrarna passade på att sova.