det har blivit höst

image267Höst. Och dags att plocka fram alfonsfleecetröjan som mamma fyndade för 5 pix när Siri låg i mammas mage; mamma räknade rätt, den passar precis nu när hösten kommer! Sista sommardagen utnyttjade vi till fullo med en heldag i skogen som avslutades med att titta på djuren på Galaxen. Och Siri fick sin första fästing, (en per sommar som sig bör).

Obs! - visst är Siri lik kusinen Lo när hon var i samma ålder på den vänstra bilden nedan?
image265image268

Kylling

image262Vi hade ju tänkt att Siri skulle äta vegetariskt de första åren tills hon kan göra ett aktivt val själv. Men den tiden kom fortare än vi trodde...

Stadigt

image263Titta! Siri sitter. Även när vagnen gungar.
image264Siri vill också visa att hon minsann kan sova lika stadigt som den andra Sirin! Och att såna löjliga saker som spjälskydd forcerar man lätt som en plätt.

Mys i soffan

image259
image261image260

Tänk...

image258
... när gröt var såhär gott...
Nu är det hårt ihopknipen mun som gäller så fort man närmar sig med skeden. Men om hon får ta skeden själv, går det bättre. Fast då hinner det mesta trilla av, och det kommer på ganska många andra ställen också.

fnys

image252Fnys fnys fnys. Siris nya min.

I fredags tog familjen med farmor en utflykt till Delsjön. Fantastiskt fint område, med bra strövområden och gott fik. Mamma blev sugen på att flytta nånstans i närheten, kanske någongång om Götet fortsätter vara vår hemstad. Sen vart farmor och Siri på ölhak. Kvällen avslutades på Kellys, med veganpizzor och drink. Siri fick banan.
image253image257

image255Bus i sängen.

image256


bilder från skåne

I två veckor har vi nu varit hos mormor och morfar.

De viktigaste framstegen:
1. Sitta! Åtminstone om det är okej att falla bakåt eller åt sidan efter ett litet tag.
2. Veta hur det är att vara sjuk på riktigt, med feber, prickar och ont i halsen. Att inte kunna/vilja suga och få juice på sked.  Samt att man inte får le på akuten för då vill de skicka hem en...
3. Att kunna greppa saker ännu mycket bättre.

Nästa steg:
1. Få tillbaks de goda sömnvanorna från tiden innan hon var sjuk.
2. Äta mat.


image246image247
image248image250