september

Ett tag sen igen, ja. Nu har vi flyttat och börjar så smått komma i ordning. Siri har börjat ett nytt dagis, alldeles i närheten. Igår ville hon inte gå hem, det ser jag som ett gott tecken. Siri har nästan slutat säga "men jag vill inte vara hos Lund, det är tråkigt hos Lund", och börjat leka med barnen i huset och, förstås, hoppa på den livsfarliga, men oj så roliga, studsmattan.

När Siri var mindre var hon inte så förtjust i mjukdjur och hade inte heller nån speciell favorit. Det tyckte jag var lite synd då. Nu, älskar hon mjukdjur, dockor och små små nallar, mullvadar, åsnor, tomtar och allt vad hon hittar. Och de två favoriterna, de två kaninerna, ska med överallt, överallt. De byter skepnad också, när de är med Pippi-dockan heter de Tommy och Annika, och när de är med den stora kaninmjukisen (mamma kanin) heter de Siri och Lo (kusinen) eller ibland Siri och Siri. Jag, å min sida, har fått erfara hur dumt det är med favoritmjukisar. Tänk om de kommer bort! Då blir det kaos. Hon tappade en när vi cyklade och de 5 min utrarna det tog att hitta den var inte roliga. Tommy/Lo är kaninen hon fick när hon föddes och är från Teddykompaniet och en sån kan man väl hitta en ny och smutsa ner lite bara, men Annika/Siri är hemmasydd av Evelina (eveli.name). Jag ska fota den riktigt bra OM jag behöver be henne att sy en ny en vacker dag... Här läser Siri bok med kaninerna, det kan vara svårt att få alla att se.



Det är lite lite skog kring Lund, men i söndags åkte vi på utflykt till Järavallens naturreservat. Fint och mycket björnbär till min och Siris förtjusning. Vi har rispor överallt och en liten fästing fick jag med mig hem också.